Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ισλάμ και Παστίτσιος ή η Ρώμη καίγεται


Γιά νά γνωρίσω το μυστήριο τής ζωής
κούπας τα χείλη άγγιξα, πήλινης, φτωχιάς.
Χείλος στό χείλος μού ψιθύρισε : όσο ζείς
πίνε• τί σαν πεθάνεις δεν ξαναγυρνάς.

Ομάρ Καγιάμ 
ή εκεί που είσαι ήμουν εκεί που είμαι θα 'ρθεις και άντε πάλι από την αρχή

Για κάποιο λόγο χθές, κάποιοι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα, αποφάσισαν να συγκεντρωθούν για πορεία διαμαρτυρίας κατά της ταινίας με θέμα τον Μωάμεθ για την οποία ήδη χύθηκε αίμα αθώων στο εξωτερικό. Τώρα γιατί αυτοί κάνουν πορεία στην Ελλάδα, προς την Αμερικάνικη πρεσβεία, για μια ηλίθια ταινία Ιδιώτη που απλά έχει Αμερικανική υπηκοότητα, μόνο αυτοί το καταλαβαίνουν. Στην διάρκεια της συγκέντρωσης αυτής έγιναν και κάποια επεισόδια. Ψιλοεξέγερση μάλιστα σημειώθηκε - για τον ίδιο λόγο - και στις φυλακές του Κορυδαλλού καθότι είναι παλαιόθεν γνωστή η καλή σχέση των κακοποιών στοιχείων με τις μονοθεϊστικές θρησκείες οι οποίες με μικρό αντίτιμο γλυτώνουν τις μαύρες ψυχές τους από τις φλόγες του καθαρτηρίου.

Επίσης πρόσφατα, κάποιοι -ίσως και επαγγελματίες- υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των "μειονοτήτων" φάγανε ξύλο απο τους μειονοτικούς που υπερασπίζονταν γιατί τους μπέρδεψαν με άλλους λόγω κουρέματος μάλλον, και ακόμα περισσότεροι διαπίστωσαν πως πολλοί απο αυτούς στις πορείες τους δεν έρχονται με συνθήματα υπέρ των δικαιωμάτων και των ελευθεριών αλλά με θρησκευτική Ισλαμική θεματολογία.

Κατά την ύστερη αρχαιότητα σημειώνονται κάποιες ελάχιστες διώξεις κατά χριστιανών καθώς αυτοί όχι μόνο αρνούνται να συμμορφωθούν με τα νόμιμα ισχύοντα στην αυτοκρατορία αλλά συχνά πυκνά δημιουργούν και ψιλοεξεγέρσεις κατά της. Λίγα χρόνια μετά και αφού η θρησκεία τους έχει νομιμοποιηθεί, ως αποτέλεσμα ΚΑΙ της ανοχής των παγανιστών που για 2-3 αιώνες απλά τους κοίταζαν με οίκτο και περιέργεια, υπό την καθοδήγηση των τότε μουλάδων τους τα χριστιανικά στίφη ρημάζουν την περιφέρεια και την ύπαιθρο καταστρέφοντας οτιδήποτε θεωρούν ενάντιο στις πεποιθήσεις τους, ναούς, ανθρώπους τα πάντα. Όταν πια ηρεμήσουν, αφού δεν έχει μείνει και τίποτε άλλο να καταστρέψουν, έχει ήδη επέλθει ο μεσαίωνας. Η πάλαι ποτέ Ρωμαϊκή αυτοκρατορία εξαφανίστηκε απο έναν "εσωτερικό" εχθρό.

Περίπου παράλληλα με την πορεία των πιθανών εραστών της τζιχάντ συμβαίνει και ένα άλλο γεγονός. Μετά απο σωρία οργανωμένων καταγγελιών ένα τεράστιο χτύπημα δίνεται στον αντίχριστο καθώς και μετά απο ερώτηση στην βουλή, απο βουλευτή της ΧΑ κλείνει η σελίδα του FB με τίτλο Παστίτσιος και συλλαμβάνεται το όργανο του Σατανά, ο διαχειριστής της ο οποίος προφανώς διακωμωδούσε τον άγιο αυτό εκπρόσωπο του ελληνορθόδοξου πνεύματος. (Βέβαια κάτι άλλες σελίδες που το μίσος προάγεται σε πολλαπλασιο βαθμό οι άξιες υπηρεσίες μας δεν τις έχουν δει ακόμα)

Γενικά δεν είμαι φαν της γελοιογράφησης των πιστεύω των άλλων για διάφορους λόγους, συχνά αισθητικούς, και γι αυτό αποφεύγω να έρχομαι σε επαφή με τέτοιες πρακτικές οπότε δεν είχα δει τι περιείχε ο Παστίτσιος, εξάλλου θεωρώ ικανά γελοία τα περί Παίσιου θέματα και βιβλία από μόνα τους χωρίς να χρειάζονται και έξτρα γελοιογράφηση, φαντάζομαι όμως πως θα ήταν αρκούντως σημαντικά για να ασχοληθεί κοτζάμ βουλευτής και η δικαιοσύνη.

Γιατί αλλιώς δεν μπορώ να καταλάβω πως και αυτός, ο βουλευτής, αλλά και οι όμοιοι του έχουν πρόβλημα με τις κατ' αντιστοιχία παρόμοιες εκδηλώσεις των μουσουλμάνων. Η αναλογία είναι εμφανέστατη με μια χρονική αντιστροφή του μεσαίωνα της κάθε μιας τέτοιας φονταμενταλιστικής θρησκείας. Το αποδεδειγμένο γεγονός είναι πως υπο τις κατάλληλες συνθήκες συμπεριφέρονται ομοίως.

Η ρωμαϊκή αυτοκρατορία μπορεί να μην ήταν τέλεια, αλλά ήταν το καλύτερο που είχε η πολιτισμένη ανθρωπότητα τότε. Η ανικανότητα της να αντιμετωπίσει του εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς που απο την μια την έβλεπαν σαν την γή της επαγγελίας (Γερμανικά φύλα, ασιάτες κτλ) και απο την άλλη σαν μια σατανική δύναμη που έπρεπε να εξαφανιστεί (χριστιανοί), οδήγησε τελικά στην ουσιαστική εξαφάνιση της (με τον θετικό παγανιστικό χαρακτήρα που αυτή είχε, τα εκκλησιαστήρια, τa βουλευτήρια, τα θέατρα, τους ναούς, τις επιστήμες κτλ καθώς σαν χριστιανική αυτοκρατορία συνεχίστηκε).

Ο σύγχρονος δυτικός πολιτισμός δεν είναι και τέλειος, μάλιστα προσωπικά πιστεύω πως είναι αρκετά χειρότερος απο τον τότε Ελληνορωμαϊκό κόσμο, αλλά σε πολλά ζητήματα είναι ότι καλύτερο έχουμε. Το ότι ξανά βάρβαρες ορδές τον βλέπουν σαν την γη της επαγγελίας και πιέζουν να μεταναστεύσουν σε αυτόν είναι προφανές και αποδεικνύει την παραπάνω υπεροχή. Οι ίδιες όμως ορδές, όπως και στο παρελθόν, κουβαλούν μαζί τους, συχνά και μέσα τους και όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που σιγά σιγά οδηγούν στην καταστροφή και έναν καινούργιο μεσαίωνα.

Δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει εξάλλου καθώς το έχουμε ξαναζήσει και η Ρώμη θα καεί ξανά και ξανά κάτω απο την πίεση των φανατισμένων ορδών φονταμενταλιστών, κάποτε χριστιανών κάποτε Ισλαμιστών κάποτε κάτι άλλο.

Αν δεν παρθούν και μέτρα, δεν θα υπάρχει πλέον καμιά δικαιολογία εν αντιθέσει με τους παγανιστές προγόνους μας που απλά δεν ήξεραν από που τους ήρθε μέχρι που ήταν πολύ αργά. Εμείς τώρα πια ξέρουμε. Ανάμεσα στους προφήτες και στους Παστίτσιους η Ρώμη θα καεί ξανά.

1 σχόλιο:

pølsemannen είπε...

Σωστά μιλάς. Το ενδεχόμενο επανάληψης της ιστορίας είναι υπαρκτό σε σημαντικό βαθμό.