Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Σε αυτό το μικρό κομμάτι Γης...

Σε αυτό το μικρό κομμάτι Γης που καταλαμβάνει το σύγχρονο κράτος Ελλάδα έχουν ιστορικά συμβεί πρωτοφανή, μεγαλειώδη πράγματα.

Σε αυτό το κομμάτι Γης που καταλαμβάνει το σύγχρονο κράτος Ελλάδα, αρκετές φορές στο παρελθόν έγιναν θυσίες αίματος, γιατί οι τότε κατοικούντες Έλληνες δεν μπορούσαν να ανεχτούν καν την λεκτική προσταγή υπέρτερων δυνάμεων για Γη και Υδωρ.

Σε αυτό το κομμάτι Γης που καταλαμβάνει το σύγχρονο κράτος Ελλάδα, σφάχτηκαν αγγελιοφόροι, καταπατώντας ιερό νόμο ( και ξέρουμε πως οι Αθηναίοι ήταν κατά Παύλο οι δεισιδαίμονέστεροι των ανθρώπων) μόνο και μόνο επειδή η προσταγή που μετέφεραν, ήταν ανήκουστη για τους τότε Έλληνες.

Σε αυτό το κομμάτι Γης που καταλαμβάνει το σύγχρονο κράτος Ελλάδα, ποτέ δεν τέθηκε θέμα αριθμών και δύναμης, πάντα ήταν θέμα αξιών, τιμής και αξιοπρέπειας

Γιατί, Σε αυτό το κομμάτι Γης που καταλαμβάνει το σύγχρονο κράτος Ελλάδα πάντα ήταν γενικότερη πεποίθηση πως τελικά σημασία δεν έχει η καλοπέραση, η αποφυγή των δεινών και κακουχιών, ούτε καν η ίδια η ζωή ενός εκάστου, αλλά η δυνατότητα ελεύθερης αυτοθέσμισης, πολιτειών ελευθέρων ανθρώπων.

Σε αυτό το κομμάτι Γης που καταλαμβάνει το σύγχρονο κράτος Ελλάδα, λίγα μόλις χρόνια πριν χύθηκε πολύ αίμα σε ένα πόλεμο που δεν είχαμε συμφέροντα προς όφελος των ‘συμμάχων’ μας.

Τώρα έρχονται οι απόγονοι αυτών των συμμάχων μας αλλά και οι τότε εχθροί ‘χαμένοι’ και μας ζητούν Γη και ύδωρ, μέσω μιας κυβέρνησης που μοιάζει να ανήκει σε άλλο τόπο, χωρίς μνήμη χωρίς αξίες βγαλμένη από ένα χθες ξένο με το χιλιόχρονο παρελθόν.
Αυτοί οι χθεσινοί ‘ξένοι’ κυβερνώντες που δεν διστάζουν να μας κοροϊδεύουν δήθεν αντιδρώντες στο λεκτικό σχήμα των απαιτήσεων των ‘δυνατών’ σε αυτό τον τόπο που χύθηκε αίμα για μικρότερες αιτίες.

Σε αυτό το κομμάτι Γης που καταλαμβάνει το σύγχρονο κράτος Ελλάδα, σε μια πόλη σύμβολο την Αθήνα, οι αποστάσεις μετρούνταν από τον βωμό των 12 Θεών στην αρχαία αγορά, το κέντρο της πόλης. Τώρα ο τόπος καταπίνεται από την μαύρη τρύπα που κατοικεί στην βουλή των 300.

Σε αυτό το κομμάτι Γης που καταλαμβάνει το σύγχρονο κράτος Ελλάδα, κάποτε κατοικούσαν, δρούσαν και διοικούσαν Έλληνες….

5 σχόλια:

ΚΕΡΑΟΝΑΣ είπε...

Εξαιρετικό!
Σ' έναν κατ' επίφασιν Ελληνικό χώρο, σημασία έχει τό ''έχω'' καί όχι τό ''είμαι''.

πρκλς είπε...

Απλά, εξαιρετικό!

Πανδιων είπε...

Ευχαριστώ παίδες, το θέμα είναι πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά γελοία, άσχημη και επικίνδυνη

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Πανδιων είπε...

Το προηγούμενο σβήστηκε λόγω έντονων υβριστικών. Φϊλε αν θες τα λες ξανά χωρίς τα επίθετα