Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Τώρα να τους χαίρεστε





Φαίνεται πως ακόμα, κάποιοι κακομοίρηδες νέο-ορθόδοξοι, προσπαθούν, σε πείσμα όλων των αντιθέτων ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ γεγονότων, να πείσουν τους τυχόν αφελείς του ποιμνίου τους πως η Χρυσή Αυγή είναι μια οργάνωση αντιχριστιανική και παγανιστική.
Η  πιο πρόσφατη τέτοια ηλίθια προσπάθεια βρίσκεται στην εφημερίδα Καθημερινή από τον εβραιόφιλο ( δείτε τα βιβλία του) Σταύρο Ζουμπουλάκη, που δεν μπορεί να χωνέψει (γι' αυτό ο χαρακτηρισμός -δεν είναι κατηγορία - και για κανέναν άλλο λόγο) πώς γίνεται οι ομόδοξοι του μαζί με μεγάλο κομμάτι της ιεραρχίας τους να υποστηρίζουν την ΧΑ που ως ναζιστικών απόψεων οργάνωση είναι αντισημιτική.

Ξεκινάει  λοιπόν στο άρθρο του με τα εξής καταπληκτικά

Η Χρυσή Αυγή είναι από της ιδρύσεώς της μια καθαρά ναζιστική οργάνωση. Για λόγους που δεν θα συζητήσουμε εδώ, εκπροσωπείται σήμερα στο ελληνικό Κοινοβούλιο με δεκαοκτώ βουλευτές. Εχουμε δηλαδή στη Βουλή μας δεκαοκτώ ναζιστές, υμνητές του Χίτλερ, ανθρώπους που αυτοπροσδιορίζονται ρητά ως τα παιδιά των ηττημένων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου (βλ. Δημήτρης Ψαρράς, «Η Μαύρη Βίβλος της Χρυσής Αυγής», εκδ. Πόλις, Αθήνα 2012, σ. 235, 247, 250).
Ως συνεπής ναζιστική οργάνωση, η Χρυσή Αυγή δεν μπορεί παρά να είναι αντιχριστιανική και παγανιστική. Ο ναζισμός υπήρξε, ως γνωστόν, μια παγανιστική πολιτική θρησκεία. Στάθηκε απόλυτος αντίπαλος του χριστιανισμού, για τον οποίο πίστευε ότι μόλυνε την ανθρωπότητα με το εβραϊκό μικρόβιο, ότι κατέστρεψε, με το κήρυγμα της αγάπης και της συμπόνιας, τον εύρωστο και υγιή αρχαίο κόσμο, διέλυσε, με το πνεύμα της ισότητας, τη φυλετική οργάνωση της κοινωνίας και, με την έννοια της αμαρτίας, διέφθειρε συνολικά τους ανθρώπους, τους εκφύλισε σωματικά και πνευματικά

και συνεχίζει με τα υπόλοιπα γνωστά περί παγανιστικού παρελθόντος λόγω κειμένων, Metal συγκροτημάτων κτλ (στα οποία αναφέρθηκα όταν πρωτοεμφανίστηκαν εδώ)
Δεν θα ασχοληθώ πολύ, μόνο θα κάνω μερικές ερωτήσεις στον κο Ζουμπουλάκη καθώς με αξιωματικές προτάσεις σαν τις παραπάνω (με bold) δεν πείθει κανέναν πέρα από τους προγραμματισμένους με θαύματα του Εφραίμ και του Παίσιου ομόδοξους του.
1. Μήπως έχει δει όλες τις πρόσφατες συνεντεύξεις του αρχηγού της ΧΑ που δηλώνει ο ίδιος ΧΟ;

2. Μήπως είδε μια τελευταία στον Κο Τράγκα που είπε πως "Δέχεται"  τους 12θειστές (λόγω του ότι είναι εθνική θρησκεία και αυτός εθνικιστής) αλλά θεωρεί πως είναι παραπλανημένοι και πως ο χριστιανισμός πια είναι ταυτόσημος με τον Ελληνισμό; (Τον εθνικοσοσιαλιστικό Ελληνισμό του ιδίου βέβαια)

3. Πήγαν οι ΧΑ μαζί με άλλες οργανώσεις της θρησκείας της αγάπης από κοινού να σταματήσουν αντίχριστες θεατρικές παραστάσεις ή ήταν παγανιστές;

4. Για να δικαιολογήσουν τις επεμβάσεις τους κατά μικροπωλητών ανέφεραν οι ΧΑ το παράδειγμα του Χριστού στον ναό ή μήπως ανέφεραν καμιά παγανιστική πανήγυρη;

5. Οι Χα με τα μαύρα τους μπλουζάκια κουβαλάν επιτάφιους και εικόνες των χο ή μήπως αυτές ήταν παγανιστικές τελετές και μπερδεύτηκε ο φωτογραφικός φακός;

6. Ο Άμβροσιος όπως και πολλοί άλλοι ιεράρχες, που ευλογούν το άνοιγμα γραφείων της οργάνωσης, τις πράξεις τους και βοηθούν στην προπαγάνδα τους κατά μεταναστών και όποιου δεν τους αρέσει είναι παγανιστές ιερείς ή μήπως η ΕΠΊΣΗΜΗ ΧΟ ιεραρχία;

7. Κατά την άνοδο του Χίτλερ ήταν οι παγανιστές ιερείς που του στέλνανε συγχαρητήριες επιστολές ή μήπως οι ΧΟ ιερείς του "Αγίου όρους"

8.  Τα Ein Volk, ein Reich ein Gott ein Fuhrer είναι ενικός η μήπως πληθυντικός αριθμός γιατί εξ ορισμού οι παγανιστές έχουν πολλούς θεούς που αναφέρονται σε πολλούς λαούς και συνήθως είχαν πρόβλημα με τις Τυραννίες. Ο χριστιανισμός από την άλλη χτίστηκε και κυριάρχησε με τέτοιες. 

9. Οι Ναζί μήπως εξόντωναν ομάδες με τις οποίες διαχρονικά οι χριστιανοί είχαν πρόβλημα (εξ' άλλου οι πρώτοι που εφάρμοσαν μαζικές εξοντώσεις Εβραίων ήταν οι χριστιανοί τον μεσαίωνα.  Οι παγανιστές όταν ήταν πολιτικά αυτόνομοι ζούσαν για αιώνες χωρίς πρόβλημα με ετερόδοξους . Αλεξάνδρεια κτλ. ) ή μήπως ήταν οι παγανιστές που μισούσαν Εβραίους, αθίγγανους, ομοφυλόφιλους κτλ (εδώ ο παγανισμός κατηγορείται πως ευθύνεται για την ομοφυλοφιλία από τους διώκτες της ορθόδοξους παπάδες).

10. Οι Ναζί μήπως έκαναν εκκαθαρίσεις και κατά των ελάχιστων παγανιστικών οργανώσεων στην Γερμανία της εποχής από τους οποίους σε μεγάλο βαθμό στελεχώνονταν η αντίσταση κατά του καθεστώτος; (Βλ. Mark Sedgwick "Traditionalism") ή μήπως διώκαν χριστιανούς και δεν το πήρε κανείς χαμπάρι;

11. Μήπως οι πρώτοι που έκαναν εθνοκαθάρσεις δίνοντας ιδεολογικά/θεολογικά αίτια ώς δικαιολογία ήταν οι μονοθεϊστές και όχι οι παγανιστές;

12. Μήπως οι πρώτοι που στήριξαν θεολογικά την απόλυτη μισαλλοδοξία, ξενοφοβία κτλ ήταν οι μονοθεϊστές και όχι οι παγανιστές;

13. Μήπως στο ελλαδιστάν του 2012 είναι οι χριστιανοί ψηφοφόροι που έχουν όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά που δίνουν αυτά τα ποσοστά στην ΧΑ ή οι ελάχιστοι (όπως οι δικοί σας υποστηρίζουν) πλανεμένοι παγανιστές;
Σταματάω εδώ αν και θα μπορούσα να θέσω και άλλες ερωτήσεις. Φαντάζομαι ότι ως σοβαρός αρθρογράφος με αντικειμενικούς μη εξαρτώμενους από εκκλησιαστικά κέντρα σκοπούς ο κος Ζουμπουλάκης (πρόεδρος, από το 2008, του Δ.Σ. του βιβλικού ιδρύματος "Άρτος Ζωής"), θα έχει λάβει όλο τα παραπάνω υπόψη του και φυσικά θα έχει τις απαντήσεις που κανείς μέχρι σήμερα δεν κατάφερε να δώσει. Εκτός και αν πρόκειται για επιχειρηματολογία αλά Παίσιος (Αλήθεια για τον Παίσιο κατέθεσαν ερώτηση στην βουλή βουλευτές της ΧΑ ή για τον Απολλώνιο τον Τυανέα) δηλαδή έχουμε να κάνουμε με θαύμα.


10 σχόλια:

καλλίμαχος είπε...

λίγες παρατηρήσεις
Στο 4 - δεν είναι μικροπωλητές αλλά λαθρέμποροι
Στο 6 - μπορεί ο Αμβρόσιος να είναι επίσημη ο.χ ιεραρχία, όμως σε αυτό το ιεραρχικό επίπεδο αποτελεί μη-κανονικότητα και (διωκόμενη) μειοψηφία.
Στο 7 - δεν έχει να κάνει με ιδεολογική σχέση χριστιανισμού-ναζισμού, αλλά με το παρασιτικό ένστικτο επιβίωσης του ανώτερου κλήρου σε σχέση με το Κράτος-ξενιστή: και με τον 'μέγα' Κωνσταντίνο τα ίδια είχαν κάνει, όπως και με τον Μωάμεθ τον πορθητή, όπως αποστασιοποιούνται και σήμερα από το παραπέον ελλαδικό κράτος. Το χριστιανικό κληρικαλικό παράσιτο προτιμά τον πολιτικό φορέα που λέγεται Απολυταρχία, τώρα αν αυτός ο φορέας είναι εθνικοσοσιαλιστικός, φεουδαρχικός, προλεταριακός ή πλουτοκρατικός ή ακόμα και μωαμεθανικός (δηλαδή άμεσα ανταγωνιστικός), λίγο τους ενδιαφέρει.
- What is Ζουμπουλάκης; Δίδαξε τα ελληνόπουλα στα σχολεία; Και απορούμε για την κατάντια μας, μετά από όλους αυτούς. Καλύτερα να δουλεύω ως σκυλί για να πληρώνω ιδιωτικό, παρά να στελνω το αθώο παιδικό μυαλό στο ιδεολογικό πλυσταριό του κάθε Ζουμπουλάκη.

Πανδιων είπε...

4. Λαθρέμπορο νομίζω θα λέγαμε αυτόν που φέρνει τα προϊόντα και τα δίνει στον κακομοίρη να πουλήσει. Και αυτοί συνήθως ανήκουν σε σπείρες (συνήθως ντόπιοι) οι οποίοι έχουν αποθήκες και τα δίνουν στις μαφίες των ξένων οι οποίες έχουν τους δούλους για να βγαίνουν στον δρόμο να τα πουλάνε. Οι Χα την πέσαν στους δούλους και όχι στις μαφίες ή στις σπείρες.

6. Γιατί διωκόμενη; Λίγοι δηλαδή είναι οι παπάδες που υποστηρίζουν κάργα ΧΑ κτλ; Δεν νομίζω.

7. Η Ιδεολογική σχέση είναι ότι όλα τα απολυταρχικά συστήματα με μεταφυσική αιτιολόγηση πηγάζουν από τον μονοθεϊσμό. Το οτι παντού και πάντα οι επίσημη εκκλησία (που αυτοί ορίζει ποιος είναι χριστιανός) συμπορεύεται με αυτά αποδεικνύει και πόσο κοντά βρίσκονται και όχι το ανάποδο πχ αν ο κλήρος ήταν ενάντιος.

καλλίμαχος είπε...

4 - Εμπορεύονται λαθραία, άρα είναι λαθρέμποροι. Ο όρος 'μικροπωλητές' είναι νομικά καθορισμένος και αναφέρεται σε συγκεκριμένο επάγγελμα όπως περιγράφεται στον ν.3377/2005. Όχι, όποιος πουλάει μικρά πράγματα, δεν είναι μικροπωλητής... Όσο για το αν είναι "κακομοίρηδες" ή "δούλοι", πολύ αμφιβάλλω. Αν υποθέσουμε πως είναι Πακιστανοί πχ, κερδίζοντας 65 ευρώ/μήνα έχουν βγάλει έναν βασικό μισθό Πακιστάν (8000 ρούπια, 2012). 65 ε/μήνα μας κάνουν 2 ευρω/ημέρα. Να σου βάλω άλλα 5 ε/ημέρα έξοδα διαβίωσης, πάμε στα 7, να πούμε 10 στρογγυλά. Αν βγάζουν ένα 10ευρω την ημέρα και επιστρέφουν ως έμβασμα τα 5 (615 ρούπια), αυτό σημαίνει πως τροφοδοτούν την οικογένειά τους με 2,3 βασικούς μισθούς Πακιστάν ανά μήνα, ήτοι 994 ευρώ σε τιμές Ελλάδας (βασικός=426ε καθαρά). Συνοψίζω - αν βγάζουν 10 ευρώ/ημέρα και τρωνε τα μισά εδώ, στέλνουν ένα καλό εισόδημα πίσω στην πατρίδα. Ακριβώς σαν τον τύπο που συνεντευξιάζεται εδώ http://turkeymacedonia.wordpress.com/2010/03/10/immigrants-in-greece ο οποίος, πουλώντας κινέζικα μπιχλιμπίδια στην Πλάκα, κερδίζει 300 ευρώ/μήνα. Και ο οποίος μιλάει για άλλους πιο τυχερούς (σε βενζινάδικα, πλυντήρια κτλ), που βγάζουν 600-800 ε/μήνα (μαύρα εννοείται).

Άρα δεν είναι καθόλου "κακομοίρηδες", η λαθρομετανάστευση συμφέρει γι αυτό και αυτο-τροφοδοτείται. Ο κακομοίρης και το κορόϊδο είσαι εσύ, που πληρώνεις φόρους, εισφορές, που τους πληρώνεις την περίθαλψή τους, τις δημόσιες μεταφορές τους, που είσαι άνεργος ενώ θα μπορούσες να δουλέψεις στο βενζινάδικο, που αναγκάζεσαι να υποστείς την εγκληματικότητα του κάθε τυχοδιώκτη, που βλέπεις τις γειτονιές σου να γκετοποιούνται, και γενικά που έστησες και συντηρείς μια ολόκληρη χώρα, ώστε να μπορούν αυτοί να την πλιατσικολογούν. Άσε που οι "κακομοίρηδες"... επιβάλλουν την παρουσία τους στα πανηγύρια, τραμπουκίζοντας όσους μικροπωλητές φέρουν αντιρήσεις. Οπότε για ποιούς "κακομοίρηδες" μιλάμε. Όσο για το αν είναι "δούλοι", ο ελεύθερος δεν γίνεται δούλος εθελοντικά, δεν δανείζεται, δεν σκυλοπνίγεται, δεν περπατάει δεκάδες χιλιόμετρα για να γίνει δούλος.

Για την λάθος στοχευμένη τακτική της χα, συμφωνώ.


6 - Δεν μιλάω για τους παπάδες γενικώς, αλλά για τον ανώτερο κλήρο στο επίπεδο του (μητροπολίτη) Αμβρόσιου, τον οποίο ανέφερες.


7 - Η εκκλησία δεν συμπορεύεται μόνο με την απολυταρχία. Στην μεταπολιτευτική Ελλάδα δεν είχαμε απολυταρχία. Είναι γεγονός πως η απολυταρχία στην Γη, ζητάει και την ανάλογη απολυταρχία στον ουρανό, και το αντίθετο. Όμως η εκκλησία χρειάζεται φορέα πολιτικής εξουσίας, ακόμα κι αν αυτός δεν είναι απολυταρχικός, ή χριστιανικός. Η σχέση είναι σχέση εξαρτησης, αλλά όχι απαραίτητα και ιδεολογικής ταύτισης. Δηλαδή επί του προκειμένου, το να είσαι ναζιστής δεν έχει ως προϋπόθεση το να είναι χριστιανός, και το να είσαι χριστιανός δεν σημαίνει απαραίτητα πως είσαι και ναζιστής. Ο Ζουμπουλάκης υποστηρίζει ακριβώς αυτό για εμάς, ταυτίζοντας τον ναζισμό με τον παγανισμό ("Ως συνεπής ναζιστική οργάνωση, η Χρυσή Αυγή δεν μπορεί παρά να είναι αντιχριστιανική και παγανιστική"). Αλλά ο Ζουμπουλάκης μπορεί να είναι ηλίθιος, δεν σημαίνει πως θα γίνουμε τέτοιοι κι εμείς.

Πανδιων είπε...

Λαλίστατος μου είσαι για το 4 :-)
αλλά φοβάμαι πως για κάποιο λόγο χάνεις το ουσιώδες και πρωταρχικό ενώ αναδεικνύεις το δέντρο. Σε αυτό μάλιστα μου θύμησες τον Αμβρόσιο τον οποίο φυσικά δεν πείραξε ο πυρήνας των απόψεων της ΧΑ αλλά ο τρόπος και η μεθοδολογία για λόγους μάρκετινγκ.

Και επειδή μου το έριξες (και καλά έκανες) στο νομικό και η λαθρεμπορία ορίζεται πρωταρχικά ως η μεταφορά εντός συνόρων προϊόντων χωρίς να πληρωθούν οι δασμοί. Και μετά συνεχίζουν όλα τα άλλα.

Δηλαδή σε αξιολογική κατάταξη πρώτα έχουμε τον πονηρό που φέρνει παράνομα εμπόριο από άλλη χώρα και δεν πληρώνει δασμούς (δεν νομίζω να είναι λαθρομετανάστης)
Μετά έχουμε αυτούς στο κύκλωμα από τελωνεία μέχρι τους κατέχοντες ειδικές αποθήκες (δεν νομίζω να είναι λαθρομετανάστες)
Τέλος έχουμε τους δουλεμπόρους που μοιράζουν την πραγμάτια για να πωληθεί (εδώ παίζει και να έχουμε λαθραίους ως βοηθούς για τον συντονισμό των δούλων)

Ο τελευταίος τροχός της αμάξης είναι οι λαθραίοι που για 5 - 10 € την ημέρα ζήτημα πουλάνε τα παραπάνω.
Το κράτος σε μεγάλο βαθμό κάνει τα στραβά μάτια για να τους έχει απασχολούμενους αντί να πεθαίνουν από την πείνα, εξεγερθούν, αρχίσουν ληστείες κτλ.

Επανέρχομαι λοιπόν πως δεν είδα την ΧΑ να ψάχνει τα κοντέινερ με τα λαθραία, ή τις αποθήκες και αυτό δεν είναι σφάλμα στην μέθοδο τους.
Όπως δεν είναι σφάλμα στην μέθοδο ούτε για αυτούς ούτε για το κράτος που κανείς δεν κλείνει τα 3-4 μέρη που συλλέγονται τα σίδερα που μαζεύουν με τα καροτσάκια οι Πακιστανοί.

Το όλο πράγμα είναι ίδιο με το τραφικινγκ, τα ναρκωτικά κτλ.
Δεν μπορεί να κυνηγάς τις πουτάνες (που κάποιοι τις ωθήσαν εκεί) και τα πρεζάκια (που κάποιοι τα ώθησαν εκεί) ενώ όλοι οι άλλοι είναι ανενόχλητοι και να μου το παίζεις εθνοσωτήρας.

Και με απλή λογική μόνο και μόνο γιατί όσα πρεζάκια, πουτάνες, λαθρέμπορους και αν διώξεις, εξαφανίσεις κτλ αν δεν σταματήσεις αυτούς που τα παράγουν δεν πρόκειται ποτέ μα ποτέ να λύσεις το πρόβλημα.

Πανδιων είπε...

Α και στο τελευταίο
"Δηλαδή επί του προκειμένου, το να είσαι ναζιστής δεν έχει ως προϋπόθεση το να είναι χριστιανός, και το να είσαι χριστιανός δεν σημαίνει απαραίτητα πως είσαι και ναζιστής. Ο Ζουμπουλάκης υποστηρίζει ακριβώς αυτό για εμάς, ταυτίζοντας τον ναζισμό με τον παγανισμό ("Ως συνεπής ναζιστική οργάνωση, η Χρυσή Αυγή δεν μπορεί παρά να είναι αντιχριστιανική και παγανιστική"). Αλλά ο Ζουμπουλάκης μπορεί να είναι ηλίθιος, δεν σημαίνει πως θα γίνουμε τέτοιοι κι εμείς.
"

δεν είδα εγώ να ταυτίζω τίποτα πόσο μάλλον να λέω πως άπαξ και είσαι χριστιανός είσαι ναζί. Απλά λέω πως αν υπάρχει ένα ιδεολόγημα που να παράγει, να αγκαλιάζει, να χρησιμοποιεί, και κυρίως ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ για τα αρνητικά χαρακτηριστικά που προσάπτονται στον Ναζισμό ή στην ΧΑ αυτό είναι σίγουρα ο μονοθεισμός και όχι ο "παγανισμός"

καλλίμαχος είπε...

Λαθρεμπόριο σημαίνει οποιασδήποτε μορφής επιχειρούμενο εμπόριο κατά παράβαση κείμενης νομοθεσίας. Άλλο ο λαθρέμπορος, άλλο ο μικροπωλητής. Αυτά τα δύο πρέπει να ξεμπερδευτούν για να πάμε παρακάτω. Η κλίμακα που βάζεις είναι σωστή ως προς την αλληλουχία των γεγονότων, όμως τα (πολυεθνικά) κυκλώματα των πονηρών (που πάντα υπήρχαν) μπορούν να αντιμετωπιστούν με λίγες σωστές κινήσεις από ένα κράτος που θέλει. Αυτό που ΔΕΝ μπορεί να αντιμετωπιστεί έτσι, και που είναι το υπ'αριθμόν 1 πρόβλημά μας σήμερα, είναι η λαθρομετανάστευση. Και η λαθρομετανάστευση ενώνεται με το λαθρεμπόριο ακριβώς στο πρόσωπο του λαθρομετανάστη πωλητή. "Ο τελευταίος τροχός της αμάξης" κατ'εσένα, είναι αυτός που παίρνει τους δρόμους και φέρνει το κέρδος στους άλλους, είναι αυτός που βγάζει τη φάτσα του μπροστά ενώ οι άλλοι κρύβονται, είναι αυτός που ακυρώνει με τον πιο εμφανή τρόπο κάθε πρόσχημα νομιμότητας, που πείθει και τους πιο δύσπιστους προς την ιδιωτεία και την κοινωνική αποσάθρωση. Όταν φτάσει ο λαθρομετανάστης να ανταγωνίζεται με το έτσι θέλω τους Έλληνες πωλητές σε 'επίσημη' κοινωνική μάζωξη και να μην αντιδρά κανείς, τότε οι πάντες ΣΙΓΟΥΡΕΥΟΝΤΑΙ πως η μόνη κοινωνική ηθική που υπάρχει είναι το συμφέρον τους.

Τα 10ε που εσύ τα βλέπεις παρακατιανά τώρα (γιατί προσεχώς μπορεί να μην τα βλέπεις καθόλου) πολλαπλασιαζόμενα με 100δες χιλιάδες λαθρομετανάστες (αυτούς που απασχολούνται) δίνουν αποτέλεσμα κάτι δις που φεύγουν ετησίως από την χώρα και φτάνουν στις άλλες χώρες πολλαπλασιαζόμενα επιπλέον και κατά περίπτωση με το 50 ή το 100. Απείρως μεγαλύτερο εκθέτη έχει βέβαια η βλακεία του νεοέλληνα, ή μάλλον η αυτοκαταστροφική μανία που κάποιοι επέβαλλαν στον ψυχισμό του με εκπαίδευση αιώνων και με άλλοθι την 'φιλανθρωπία'. Πρέπει να γίνει σαφές πως ο λαθρομετανάστης ούτε τελευταίος είναι μέσα στο γενικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, ούτε κακόμοιρος, καϋμένος, δυστυχής, καψερός κτλ.

"ΚΡΑΤΟΣ";! Ποιό κράτος; ΟΥΤΕ Ο ΦΟΥΡΑΚΗΣ δεν θα σκεφτόταν συνομωσία με συμμετοχή του ελληνικού κράτους σήμερα. Εδώ σχολεία απευθύνονται σε οίκους ανοχής για να επιχορηγήσουν αγορά φωτοτυπικών. Δεν υπάρχει κανένα κράτος, όχι τώρα, εδώ και 10ετίες. Αν υπήρχε έστω και ψήγμα κράτους, θα το συνέφερε να εξεγερθούν οι μετανάστες μιας και είναι ο μόνος τρόπος για να ξεφορτωθεί το λαθρομεταναστευτικό στα γρήγορα και χωρίς να κάνει τίποτα, επειδή θα τα έκανε όλα ο κοσμάκης! Κράτη εν κράτει όντως υπάρχουν, βλέπε ιερές σύνοδοι εξουσίας και συνιστώσες κοινωνικής επιρροής, οι οποίες πραγματεύονται την διαιώνιση και διόγκωση του προβλήματος προς ίδιον όφελος (ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν).

καλλίμαχος είπε...

Αν οι χρυσαυγίτες ήταν τόσο ικανοί ώστε να κάνουν αυτά που λες, τότε δεν θα ήταν οι γνωστοί χρυσαυγίτες... Οι γνωστοί χρυσαυγίτες δεν θα βάλουν τα καθημερινά τους, δεν θα πάρουν από πίσω τους μαύρους με τις σακούλες, δεν θα βρούνε σε ποιά πόρτα αποθέτουν το εμπόρευμα και δεν θα πάνε στις 4 τα ξημερώματα για να πετάξουν μέσα ένα μπετόνι βενζίνη. Αντίθετα θα φορέσουν τα διαφημιστικά τους και θα σπεύσουν να κλωτσήσουν χαρτόκουτα, κάνοντας και δηλώσεις on camera. Οι γνωστοί χαίτες δεν θα πάνε να εμποδίσουν την καταστροφή ελληνικού δάσους από μη-ελληνικό ορυχείο, αλλά θα πάνε να υπερασπιστούν την ανδρική τιμή του εβραίου μεσσία. Οι γνωστοί χαίτες παρατάσσονται σε δυάδες κρατώντας home-made ασπίδες από κόντρα-πλακέ και αποκαλούν τον Μλιάκο 'αρχηγό'... Εσύ προφανώς δεν αναφέρεσαι στους γνωστούς χαίτες αλλά σε κάποιους άλλους, οι οποίοι ενώ θα μπορούσαν να κάνουν τα παραπάνω δεν θα τα έκαναν, εντασσόμενοι κι αυτοί στην ίδια συνομωσία με το κράτος;

Τελείως άστοχο το παράδειγμα με τα πρεζάκια και τις πόρνες. Οι πόρνες ωφελούν αρκετούς ενώ τα πρεζάκια βλάπτουν τον εαυτό τους. Ο λαθρομετανάστης ωφελεί τον εαυτό του και βλάπτει τους υπόλοιπους. Ούτε και πρόκειται να εξαφανιστεί αν εξαφανιστούν τα κυκλώματα λαθρεμπορίου, απλά θα αναζητήσει ακόμα πιο παράνομη απασχόληση (υπόκοσμος). Επίσης αυτή η λογική του δεν φταίει αυτός που παρανομεί αλλά αυτοί που τον "ωθήσαν εκεί", είναι προφανώς προβληματική. Αν είναι έτσι να μην τιμωρούμε τους δολοφόνους και τους παιδεραστές, αν αποδυκνείεται πως τους βίασαν όταν ήταν μικροί, να ψάχνουμε να τιμωρήσουμε αυτόν που τους βίασε, τον οποίο κάποιος άλλος θα είχε ωθήσει εκεί κ.ο.κ


Στα περί χριστιανισμού (ουφ) συμφωνούμε.

καλλίμαχος είπε...

Να διευκρινήσω πως όταν λέω ότι η πορνεία ωφελεί αρκετούς, εννοώ την ντόπια πορνεία. Το τράφικιγκ είναι σαφώς λαθρομετανάστευση.

Πανδιων είπε...

Φίλε σε έχασα ποικιλοτρόπως και προφανώς και εσύ εμένα :-)

1. Δεν είπα πουθενά οτι αυτά τα κάνουν οι ΧΑ. Είπα πως την πέφτουν στο εύκολο θύμα και τον τελευταίο τροχό της αμάξης παίζοντας το εθνοσωτήρες ενώ δεν κοιτάνε (όπως και το κράτος εξ' άλλου) τα βασικά συμφέροντα και δυνάμεις από πίσω που εν πολλοίς ευθύνονται για την λειτουργία του συστήματος αυτού και τα οποία συνεχίζουν να δρουν ανεξέλεγκτα και ανέγγιχτα.

2. Υπό αυτό το πρίσμα δηλαδή των οργανωμένων συμφερόντων από πίσω απο κάποιο φαινόμενο προφανώς και το τράφικινγκ και τα ναρκωτικά έχουν ομοιότητες. Εσύ δεν τις βλέπεις γιατί επιμένεις να κοιτάς τον τελευταίο κρίκο (δηλ το αποτέλεσμα εξαναγκασμένη πόρνη, λαθρομετανάστης, πρεζάκι). Εγώ εμμένω στο να κοιτώ τους πρώτους που στηρίζουν το όλο πράγμα.

3. Βάζεις (και σε άλλες συζητήσεις) στο στόμα μου πράγματα που ουδέποτε έχω πει. Όπως πχ ποτέ δεν υποστήριξα πως δεν φταίει αυτός που παρανομεί, όπως ποτέ δεν υποστήριξα μια γενικότητα "αυτός που τον ώθησε" που είναι το αντίστοιχο που κάνει κάποια αριστερά λέγοντας πχ πως για όλα φταίει ο καπιταλισμός κτλ. Ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο οπότε όλα αυτά που λες είναι σαν να αναφέρονται σε άλλη συζήτηση με κάποιον άλλο.

καλλίμαχος είπε...

"Εγώ εμμένω στο να κοιτώ τους πρώτους που στηρίζουν το όλο πράγμα."

Μα ποιοί είναι οι πρώτοι που στηρίζουν το όλο πράγμα; Γίνεται να υποάρξει προσφορά δίχως ζήτηση, μαγαζί δίχως πελάτες; Ποιοί είναι οι πελάτες της δουλομπίζνας; 700.000 ρούπια ο κάθε ΕΝΑΣ πληρώνουν στο Πακιστάν για να έρθουν στο Γιουνάν. Που σημαίνει 87,5 βασικοί μισθοί ή 37.275 ευρώ. Και σου λέω πως εσύ προσωπικά ήσουν Πακιστανός δουλέμπορος και σου εμφανίζονταν όχι πολλοί, πέντε άτομα. Θα τα τσίμπαγες τα 186 χιλιάρικα ή θα τα άφηνες να πάνε παρακάτω;;;