Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012

Αχ θα τρελαθώ! Εδώ φασίστας εκεί φασίστας που είναι ο παγανιστής;


I am the Pagan Man
I speak for all my kind,
When I criticise your point of view
your hollow state of mind.
You say that I'm an animal
well this at least is true,
I'm a thinking breathing human being
what the hell are you? Ας υποθέσουμε πως οπουδήποτε στον "πολιτισμένο" κόσμο προκύπτει ένα θέμα μετά από ταλιμπανικού τύπου ενέργειες στρεφόμενες κατά της ελευθερίας της καλλιτεχνικής έκφρασης, μεταξύ ενός χριστιανοταλιμπάν (ή ορίτζιναλ ταλιμπάν) και ενός εκπροσώπου της προοδευτικής αριστεράς.
Ως εκπρόσωποι τέτοιων συγκεκριμένων τάσεων θα περιμέναμε οι άνθρωποι αυτοί να εκφράζουν κάποια συγκεκριμένα ιδεολογικά στερεότυπα πολύ χαρακτηριστικά του χώρου τους, που λίγο πολύ τους προσδίδουν και την ταυτότητα τους.

Έτσι για παράδειγμα, ο Χριστιανοταλιμπάν θα ανέπτυσσε μια μεταφυσική σύμφωνα με την οποία απαγορεύονται οι φωνές ή εκδηλώσεις γενικότερα που αυτός θεωρεί πως προσβάλουν τον θεό του, κάτι που θεμελιώνεται στο οτι ο θεός του και άρα η πίστη του και επομένως ο ίδιος είναι η μόνη υπαρκτή πραγματικότητα στην οποία οι άλλοι πρέπει να προσαρμόζονται. Αυτομάτως αν έχουν δει την αλήθεια όπως και αυτός, ακόμα και με την βία αν για διάφορους λόγους έχουν παρεκκλίνει. Φυσικά δεν θα αναγνώριζε δικαίωμα στην διαφορετικότητα, θα ήταν ισοπεδωτικός, θα έκανε συχνές επικλήσεις στο θρησκευτικό συναίσθημα του κόσμου πιθανότατα με ταυτόχρονη εκτόξευση μεταφυσικών απειλών για θεϊκές τιμωρίες κτλ. Επίσης αναμενόμενο θα ήταν να έβαζε την θρησκεία πάνω από το κράτος και άλλα πολλά.

Από την άλλη ο προοδευτικός εκπρόσωπος της αριστεράς, θα περιμέναμε να κάνει επίκληση του κράτους δικαίου, της ανεξιθρησκίας, να μην δείχνει κανέναν ενδιαφέρον για το θέμα θρησκεία σαν προσωπική προτίμηση, και να προσπαθεί να διατυπώσει απόψεις ορθολογικές χωρίς χαρακτηρισμούς που μπορεί να θίγουν ιδιαιτερότητες η προτιμήσεις. Με όλο αυτό το οπλοστάσιο θα υποστήριζε την ανάγκη ελευθερίας στην καλλιτεχνική έκφραση που το πρώτο μέρος βιαίως προσπαθεί να εμποδίσει. Ίσως  μάλιστα προχωρούσε περισσότερο αντιτείνοντας ένα πλέγμα κοσμικών αξιών έναντι της μεταφυσικής του ταλιμπάν.

Αυτά πάνω κάτω και βάσει ορισμών θα περιμέναμε σε μια τέτοια διένεξη οπουδήποτε στον "πολιτισμένο" κόσμο.

Βέβαια εδώ είναι ανατολική ρωμανία όπου τα πράγματα μπερδεύονται λίγο, σταυροδρόμι των πολιτισμών γαρ, οπότε σήμερα και κατ' αντιστοιχία, είδα την παρακάτω κουβέντα που με ανάγκασε να ασχοληθώ πάλι με θέματα που δεν γουστάρω καθόλου.
Στο παρόν, δεχόμενος ένα υπαρκτό πλαίσιο πράξεων, κομματικών ταυτοτήτων, ετεροχαρακτηρισμών αλλά και αυτοδιάθεσης και μόνο για τις ανάγκες του παρόντος, ας ταμπελιάσω ώς εκπρόσωπο της προοδευτικής αριστεράς τον κο Τατσόπουλο και ώς Χριστιανοταλιμπάν τον Χρυσαυγήτη βουλευτή ΕΠΕΙΔΉ το κόμμα του υποστήριζε ακριβώς μια ενέργεια σαν και αυτή που περιγράφεται παραπάνω.

Η συζήτηση για αρκετή ώρα κυλάει στο αναμενόμενο μοτίβο, μέχρι που οι δύο Πολιτικοί Άντρες περίπου συμφωνούν πως πρέπει να φτιάξουν στρατούς ο ένας για να αντιμετωπίσει τον άλλον, ιδεολογικά βέβαια μιλώντας όπου κάπου εκεί γύρω στο 5ο λεπτό αρχίζουν τα περίεργα,

Βέβαια εξ αρχής υπάρχει το τραγελαφικό πως ο χριστιανοταλιμπάν μας (είπαμε οι ταμπέλες μόνο για τις ανάγκες του παρόντος) επικαλείται το σύνταγμα και τους νόμους του κράτους καθώς αυτό όντως έχει κάποιους λίγο... αναχρονιστικούς να τους πώ, μεσαιωνικούς να τους πω, εν πάση περιπτώσει λίγο άκυρους για σύγχρονο κράτος καθώς περιλαμβάνουν δίωξη για βλασφήμια, τοποθετούν νομικά θρησκείες πάνω απο άλλες κτλ. Αλλά και ο αριστερός μας επίσης είναι μέρος μιας αριστεράς που για πολλά χρόνια, και με ιδιαίτερο ζήλο τελευταία ποιεί την νήσσα για αυτούς τους νόμους, ξεχνάει τα περί διαχωρισμού κράτους εκκλησίας, ορκίζεται κανονικά με παπάδες στην βουλή κτλ. Επειδή όμως αυτά είναι ψιλά γράμματα, συνηθισμένα και οφείλονται στην ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση του τιμημένου λαού μας ας τα ξεπεράσω και ας πάμε στα άλλα.

Εκεί γύρω στο 5ο λεπτό λοιπόν, ο Χρυσαυγήτης βουλευτής, με πιο ήρεμο ύφος και δείχνοντας έναν υπερβάλλοντα ζήλο στο να φανεί ανεκτικός μας λέει:

"Ε και να διαφωνήσουμε δεν έγινε και τίποτα εξ' άλλου υπάρχουν πολύ σοβαρά πράγματα....."
διακόπτεται και επιστρέφοντας στο αναμενόμενο, σύμφωνα με την αρχική μας υπόθεση μοτίβο συνεχίζει

"..ο καθένας μπορεί να βάζει τα δικά του όρια... αλλά μιλάμε για πατρίδα και θρησκεία"
και φυσικά ο εκπρόσωπος της αριστεράς απαντά

"Μα η πατρίδα μας είναι ανεξίθρησκη οπότε δεν μπορείτε να επιβάλετε της ιδιαιτερότητες της θρησκείας σας σε....". Όχι συγγνώμη αυτό είναι από άλλη χώρα καθώς όποτε άκουγε πατρίδα ο Τατσόπουλος έβγαζε καντήλες. ο κος Τατσόπουλος λοιπόν απαντά:

"Για θρησκεία!, μιλάνε οι παγανιστές."(sic) και γκλουπ
Και απαντά ο Χρυσαυγίτης

"Ποιον είπες παγανιστή ρε όργανο του Σατανά, δαίμονα της κολάσεως", όχι λάθος πάλι και αυτό από άλλη χώρα εδώ είχαμε το εξής:

"Σας πληροφορώ στο κόμμα μας έχουμε και αρχαιοελληνιστές, και δωδεκαθειστές και φανατικούς χριστιανούς..." Γκλουπ*2

"Ναι, ναι" πετάγετε πάλι

"...Ορθόδοξους και απ' όλα.." συνεχίζει απτόητος ο ΧΑ

και ο Τατσόπουλος αφού επικαλείται το ΆΡΔΗΝ (χααχαχαχαχχαχα συγγνωμη δεν αντέχω) για να υπερασπιστεί την γνήσια νεο-ορθόδοξη παράδοση του λαού μας καθώς προφανώς το περιοδικό είχε κάνει ανάλογο θέμα για την ΧΑ συνεχίζει

"..για να δουν οι Έλληνες ποιες είναι οι θρησκευτικές σας ιδέες που αρχίσατε να προσκυνάτε την ΠΑΝΑΓΙΑ (σαν δεν ντρέπεστε φαρισαίοι), ΓΙΝΑΤΕ ΑΠΟ ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ (βοήθεια παναγιά) σε μια νύχτα ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΕΣ χριστιανοί ορθόδοξοι....

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Η αριστερά στην Ελλάδα δια της άνω εκπροσώπησης, χρησιμοποιώντας τους υποτιμητικούς όρους της ορθόδοξης εκκλησίας, "παγανιστές" και "ειδωλολάτρες", παρά του ότι χαρακτηρίζουν θρησκευτική μειονότητα, ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ στην πραγματικότητα τον χριστιανοταλιμπάν που το κόμμα του πρωτοστάτησε σε προσπάθειες διάλυσης θεατρικής παράστασης επικαλούμενο κρατικούς νόμους περί βλασφημίας, πως δεν είναι πραγματικός καλός χριστιανός αλλά κακός ειδωλολάτρης που το παίζει χριστιανός για να κερδίσει ψήφους.

Μάλιστα!!! καταλάβατε η να κάνω και κακά;

Μάλιστα, καταλάβατε -όσοι έχουν απομείνει- αριστεροί της χώρας γιατί η ΧΑ καρπώνεται όλη την αγανάκτηση του κόσμου και το μαχητικό κομμάτι του λαού και σε λίγο θα καταλήξει να είναι το ΜΟΝΟ γνήσια λαϊκό κόμμα;

Καταλάβαμε πείτε μου.

Εγώ από την άλλη όσο περνάει ο καιρός καταλαβαίνω γιατί δεν πρόκειται να σωθεί αυτή η χώρα με τίποτα.

Όπως και να έχει και μέχρι να τους αφήσουμε να μας καταστρέψουν (πάλι) για αυτοπροστασία και μόνο, μια μικρή υπεύθυνη δήλωση που μπορούν να υπογράψουν όλοι οι παγανιστές.

Ο/η  κατώθι υπογεγραμμένος/η ________________ όντας στην πράξη θρησκευόμενος/η πολυθεϊστικά, και εκπροσωπώντας τους προγόνους μου πολυθεϊστές που εφηύραν το θέατρο, την πολιτική, την εκκλησία του δήμου, την φιλοσοφία, την καλλιτεχνική αδεία μαζί με την σάτιρα κτλ μπλα μπλα μπλα (ζήλεψα τον χοντρό που εκπροσωπεί τον Σεφέρη και τον Ελύτη...φτού)  και οι οποίοι δεν είχαν ούτε αριστερούς ούτε χριστιανοταλιμπάν, ούτε τόσους ηλιθίους κτλ μπλα μπλα, ΑΠΑΓΟΡΕΎΩ ΡΗΤΆ την οποιαδήποτε αναφορά στην ιδιαίτερη και πατροπαράδοτη θρησκευτική μου προτίμηση και χρήση των όρων και χαρακτηρισμών που μπορεί να την υποδηλώνουν σε οποιαδήποτε συζήτηση ιδεολογικών γιγάντων του σύγχρονου νεορωμαίικου πολιτισμού και ειδικά σε συζητήσεις τσίρκο-πολιτικές. Σε κάθε περίπτωση που αυτό δεν γίνει σεβαστό και μπλα μπλα μπλα, θα καλέσω  τον Πάνα να σας  ____ την Π______ και το Αρδην.
                                                                                Ο/Η υπογράφων

Blood rains from the sky....


8 σχόλια:

Διοκλητιανός είπε...

Πανδίωνα, θὰ ἤθελα νὰ σὲ συγχαρῶ γιὰ τὸ ἄρθρο σου. Πέραν τοῦ ὅτι εἶναι πλῆρες καὶ πετυχημένο (εἰδικῶς ἡ παρατιθέμενη ὑπεύθυνη δήλωση ἔγραψε, εὖγε), λειτούργησε σὰ βάλσαμο στὰ τσακισμένα μου νεύρα μετὰ τὴν ἀπαράδεκτη αὐτὴ συζήτηση. Ὅπως καὶ οἱ στίχοι τοῦ Walkyier στὴν ἀρχἠ (αὐτὸ θύμισε ἐφηβικὰ χρόνια).

Πανδιων είπε...

Ευχαριστώ φίλε μου δυστυχώς με κάτι τέτοια βλέπουμε την ρητορεία (και όχι μόνο) να επιστρέφει σε προ 15ετή επίπεδα και τι άλλο έχουμε να δούμε ακόμα.

Ωραίος και ο συγχρονισμός καθώς σε σκεφτόμουν τις προάλλες. Εσύ που χάθηκες (εξαφανίστηκες μάλλον) για στείλε κανα Mail.

Κλείτωρ είπε...

Στο πλάισιο των γενικότερων αλλαγών και αναδιάρθρωσης-επανίδρσυης του κράτους και την αλλαγή ηθών που βιώνουμε και σε αυτό το θέμα ξεχώρισαν (και ορθώς) τα πίτουρα από το κριθάρι και σε αντιστοιχία με τον πολιτικοφιλοσοφικό προσδιορισμό. πολυθεϊστές πανθεϊστές από την μια και ο συμφερτός παγανιστές ειδωλολάτρες σατανιστές εθνικοί δωδεκαθεϊστές κλπ από την άλλη. Η κατάληξη θα είναι (στο απώτερο μέλλον) πολυθεϊσμός και αιρέσεις του.

Διοκλητιανός είπε...

Τὸ μεγαλύτερο ποσοστὸ τοῦ ἐγχωρίου (καὶ μή) πληθυσμοῦ ἀκροβατεῖ ἀνάμεσα στὸ καλὸ καὶ τὸ κακό. Ἐπομένως, ἐμεῖς πράττουμε λανθασμένα που ἀσχολούμεθα στην τελική.


Υ.Γ. Σὲ ποιὸ e-mail σὲ βρίσκω Πανδίονα; Facebook δὲν ἔχω.

καλλίμαχος είπε...

χαχα γιατί επικαλέστηκε το άρδην ο Τατσόπουλος; Είναι νεοορθόδοξος; Είναι ελληνοχριστιανός 'πατριώτης'; Φαντάζομαι οι γιανναράδες και οι ζουράριδες δεν θα ενέκριναν καθόλου τις καλλιτεχνικές ανυσηχίες του McNally. Στο θέατρο αυτό του παραλόγου, ο κόσμος καλείται να επιλέξει τον λιγότερο σχιζοφρενή. Οι χρυσαυγίτες κερδίζουν επειδή ο ελληνοχριστιανισμός τους είναι γνωστή και διαδεδομένη σχιζοφρένεια. Οι δε τατσόπουλοι, έχουν πολύ δρόμο μέχρι να καθιερώσουν τον εθνομηδενιστικό αθεονεοορθοδοξισμό.

Πανδιων είπε...

@Διοκλητιανέ στείλε pandionasATτζιμειλ.com

@Καλλίμαχε ενδιαφέρον όρο εισήγαγες ρε φίλε :-)

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε την Χ. Αυγή, και αν τολμάτε πιάστε το πραγματικό πρόβλημα. Εδώ οι κακόμοιροι εβραίοι(δημιουργοί των φονικών μονοθεισμών) και τα φιλαράκια κάποιων δήθεν εθνικών-αντιρατσιστών(επικούριοι, τροσκιστές, κ.α.), απειλούν φέρνοντας σαν παραδείγματα παγανιστικούς λαούς, όπως οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, και ονειρεύονται αφανισμούς΄των αντιπάλων τους. http://www.youtube.com/watch?v=hBRDgl2CEfw&feature=related
Τώρα με αυτά περι εκλεκτού λαού που θα αφανίσει τους αντιπάλους τους, δείχνει ποιοί είναι οι φασίστες.

Πανδιων είπε...

Καλά ρε συ ανώνυμε. Τι ευαισθησίες είναι αυτές. Για τον Τατσόπουλο ήταν κυρίως το άρθρο ως επίθεση κατά της ΧΑ το εξέλαβες.

Και μου βρήκες τώρα τον Μαρδοχάι για να μας πείς τι; Ότι (αρκετοί) οι ορθόδοξοι Εβραίοι έχουν την ίδια νοοτροπία με τους υπόλοιπους φανατικούς μονοθειστές; Σιγά το νέο.

Το θέμα είναι πως δεν έχει νόημα να ασχοληθεί κανείς με το οτιδήποτε κάποιου τρίτου αν δεν μπορεί πρώτα να ασχοληθεί με τα δικά του, ενώ η επισταμένη ενασχόληση με τα των ξένων με παράλληλη εθελοτυφλία για τα καθ' ημάς είναι πρόβλημα.