Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2009

Μια κοινωνία κλαμένων χηρών

Αύριο Παρασκευή 28/08/2009 απ’ ότι είδα θα πραγματοποιηθεί άλλη μια διαμαρτυρία στο σύνταγμα έξω από την βουλή για τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές. Μια σιωπηλή, και άχρωμη διαμαρτυρία πανομοιότυπη με αυτή που πραγματοποιήθηκε πριν 2 χρόνια ακριβώς για την μεγάλη πυρκαγιά της Πάρνηθας. Δεν θα ακούγονται συνθήματα, και θα φοράνε όλοι μαύρα για να φανεί με την «εκκωφαντική» σιωπή η αγανάκτηση ενός ολόκληρου λαού.

Η αγανάκτηση ενός λαού που από ενεργός πολίτης, από επαναστατημένος ραγιάς, από διεκδικητής, από πολεμιστής κατάντησε μια κοινωνία μαυροφόρων, κλαμένων χηρών. Που θα πάει, αφού το κακό έγινε, να πραγματοποιήσει μια διαμαρτυρία, χωρίς να ξέρει γιατί διαμαρτύρεται, σε ποιόν διαμαρτύρεται, και τι θέλει τέλος πάντων. Ένα emo ξέσπασμα για να εκφράσουμε την δυστυχία μας για τα τεκταινόμενα, να ρίξουμε ένα δάκρυ να το βγάλουμε από μέσα μας και να συνεχίσουμε τα ίδια την άλλη μέρα.

Γιατί μην μου πει κανείς πως υπάρχει περίπτωση με μια τέτοια «ηχηρή» εκδήλωση δυσαρέσκειας να θορυβηθεί κανείς. Μήπως θα τρομάξουν τα μαύρα ρούχα τους 300;. Μήπως οι μελλοντικοί εμπρηστές ( άμεσα και έμμεσα υπεύθυνοι ) θα τρομάξουν και θα το κόψουν; Μήπως τα συμφέροντα θα πάψουν να παίζουν παιχνίδια στις πλάτες μας ( και ο ένας στην πλάτη του άλλου ); Η μήπως ξαφνικά η ηλιθιότητα, η ανικανότητα, και η χυδαιότητα που μοιάζει να χαρακτηρίζουν την σημερινή ελληνική κοινωνία θα εξαφανιστούν με θαύμα;

Γιατί αγαπητοί, ο ανίκανος πολιτικός, ο αφανής οικονομικός παράγοντας, ο αποκτηνωμένος εμπρηστής, ο πονηρίδης που παρκάρει το αμάξι του στο μόνο μέρος που μπορεί κάποιος ανάπηρος με καροτσάκι να κατέβει από το πεζοδρόμιο, ο πιθηκάνθρωπος που τα σπάει στο γήπεδο ή όποια άλλη περίπτωση βρεθεί μπροστά του, το λαμόγιο που θα κοιτάξει να γ#*&$^#& τους άλλους για 5 €, ο δικτυωμένος που και αυτός θα γ$&*#$^ τους άλλους για να βρει δουλειά, για να περάσει καλά στο στρατό, για να κλέψει την εφορία, για να ξεπεράσει τους γραφειοκρατικούς φραγμούς των δημοσίων υπηρεσιών, ο αποχαυνωμένος που θα μπεί μπροστά από την ουρά σαν άρχοντας, ο κάγκουρας με το γυαλιστερό αμάξι που θα πετάξει τα σκουπίδια όταν τρέχει με 200 σε επαρχιακό δρόμο……………… είναι απλά ο τύπος ανθρώπου που παράγει η νεοελληνική κοινωνία.

Σε αυτήν την κοινωνία θα παραταχθεί ένα ηχηρό όχι από μαυροντυμένες χήρες ( που κατά μεγάλο ποσοστό έχουν κάνει κάτι, η συνεχώς κάνουν κάτι από τα παραπάνω ) και θα ιδρώσει το αυτί κανενός; Το μόνο που θα συμβεί θα είναι οι ίδιοι να ξεσπάσουν ψυχολογικά και να έχουν την εσωτερική δικαιολογία πως κάτι έκαναν. Και οι ταγοί μας απλά θα βουρκώσουν και αυτοί συμμετέχοντας, άντε να κάνουν και καμιά εξαγγελία. Εδώ δεν ίδρωσε το αυτί κανενός που κάηκε η μισή Αθήνα πριν λίγο καιρό ( πάλι από μέρος της ίδιας αυτής γαμ&^@#$%$ κοινωνίας, πάλι χωρίς να ξέρει γιατί τα σπάει και τι θέλει ).

Και ωραία πια είναι η λύση; Δυστυχώς η λύση περιλαμβάνει πράγματα που είναι ποινικά κολάσιμα και δεν θα τα πώ. Τώρα τα κλασσικά περί παιδείας και μην χ@$# δεν θα τα γράψω όχι μόνο γιατί είναι βαρετά και ευχολόγια ( ναι σε 100 χρόνια θα έχουμε παιδεία που θα παράγει ανθρώπους, από ελεύθερη επιλογή ) αλλά και γιατί είναι γραμμένα στα @@ της πλειοψηφίας που επηρεάζει τα πράγματα. Κάτι τέτοιες στιγμές όμως αναρωτιέμαι έντονα αν δικαιολογούνται οι χαλαρά δημοκρατικές μου πεποιθήσεις, αν δικαιολογείται η παρακμιακή διαβίωση σε μια κοινωνία χυδαίας κατανάλωσης, αν δικαιολογείται η ανεκτικά αδιάφορη παρατήρηση.

Κάτι τέτοιες στιγμές που διαβάζω πως κάποια όντα με προφανή ψυχολογικά προβλήματα κάνουν τους κυνηγούς στα καμένα και αποτελειώνουν ότι άφησε η φωτιά από πανίδα, κάτι τέτοιες στιγμές που μια φταίει ο άνεμος, μια τα κουκουνάρια, μια ο δήμαρχος μια ο νομάρχης μια ο Θεός, κάτι τέτοιες στιγμές θα ήθελα να βρίσκομαι σε ένα ανοιχτά ( και όχι συγκαλυμμένα όπως τώρα ) βίαιο περιβάλλον, όπου κεφάλια πέφτουν απλά επειδή ο άλλος στην έσπασε.

Κάτι τέτοιες στιγμές θα ήθελα να κάνω γυναίκες να χηρεύουν , ( όπως λέει και το άσμα μιας άλλης εποχής ενός άλλου μάλλον λαού ) και όχι να το παίζω κλαμένη χήρα εγώ περιμένοντας το αναπόφευκτο τέλος μια εντελώς σάπιας κοινωνίας που δεν έχει απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα κανένα μέλλον.

8 σχόλια:

Lucky Archer - Lakis Velotris είπε...

Πυρομανία σλαβοσπορη! Η θέα Μόκος τους έλεγε μα καιν δασοι να κάνουν αγρούς. Ο χαρακτηριστικός μαζοχισμός τον Σλάβων τους οδηγεί στη αυτοκαταστροφή. Η αστική νοοτροπία είναι ρίζα ελληνικού ΠΌΛΙ-τισμού - οι λάτρες του χωριάτικου είναι σλάβοσπόροι καταπατητές. Σε κάθε ελληνορθόδοξη εκκλησία Αμερικής υπαρχή το βιβλίο Βυζαντινή κοινοπλουτεία Ομβολενσκη όποια λέγει ακόμη στη Πελοπόννησο υπάρχουν Σλάβοι. Αλλόσποροι χρειάζονται Δημοτική διότι τα αρρωστημένα τους λαρύγγια δεν ειναι ικανά να ομηλουν Ελληνιστά. Μονό Σλάβοι μπορούν να φέρονται έτσι. Πρέπει αυτούς να βάλουμε πυρκαγιά. (Οι Σλάβοι ισχυρίζονται οτι ελληνες αυτοκαταστράφησαν με βρεφοκτονίες και εκτρώσεις και μονο σλαβοι μενουν στην ελλαδα!) Νερουλάκι μου, πες την σούβλα πυρετό στη φτέρνα και να ξαναβαλη τον πιτοκόθορο στο σιρταρι. Ζητωτές Παλαμά πρόδοσαν Ελληνισμό στον σλαβομονγολισμό με ανατολίτηκη δαιμονία ησυχασμο και έσφαξαν αριστοκρατία Θεσσαλονίκης να ιδρυσουν οβσηνα σλαβοκουμουνιάς! Εστησαν σπιούνο σφετεριστή Καντακουζινό με σλαβομονγολικά στρατεύματα, αξανοίγοντας θηρες δια τουρκοκρατία. Τοήνβης έδειξε ότι η Ζηλωτή φορολογία έπιεσε αγρότες Μικράς Ασίας να ασπασθούν τους Τούρκους.

Pandion είπε...

Μάλιστα.
Δυστυχώς όχι μόνο δεν καταλαβαίνω τι σχέση μπορεί να έχει το παραπάνω με το κείμενο που ανέβασα, αλλά δυσκολεύομαι και να καταλάβω τι θέλεις να πεις ως αυτόνομο κείμενο.
Ίσως μερικές επεξηγήσεις.....

keraonas είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ,ΕΠΑΨΕ ΠΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΑΝΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ.
Η ΗΡΩΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΖΩΗΣ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ 'ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙΟΥ΄.ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ Ν'ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΕ.ΟΣΟ ΠΑΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ,ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ.
ΘΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ,ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ 'ΜΟΥΓΚΑΣ'.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΔΙΑΛΑΓΗ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ!
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

Ίβαν Γιόκιτς Ivan Jokiq είπε...

Πριν και μετά την Αθηνά, όπως σχεδόν και παντού στον κόσμο, επανέρχονται οι φωτιές στην Καλιφόρνια.

Το κείμενο αυτό στάλθηκε στον http://www.whitehouse.gov/contact/ ξημερώνοντας 300809.
Γεια σας.
Με την πίστη στο δημιουργό Θεών μπορώ να βοηθήσω στον συντονισμό ψηφιακό και οργανωτικό στην FEMA και τοπικά - περιφερικός, προκειμένου να σβήνονται γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα οι πυρκαγιές στα δάση σε Καλιφόρνια.
Μπορεί να ερεθίζουν διαρροές σε άλλες μορφές πύλες του χωροχρόνου, πιο κοντά σε μας, μήπως και κάτω στα πόδια, αλλά μήπως και στην καρδιά του καθενός μας!
Αυτό που εικάζω κάλλιστα, μπορούμε να τι αντιλαμβανόμαστε ως αντιληπτικές διαχωροχρονικές, ετεροπροσδιοριστικές δυσλειτουργίες, με επιπτώσεις της ασυμβατότητας, διαβρώσεις των συντελεστών σε Λεπτές Σφαιρικές Ισορροπίες στην της πολυδιάστατη Ύπαρξη - Φύση, τα οποία με τόσα σοφία τα έχει βάλει ο Θεός Δημιουργός.
Η αμέλεια ρέει – κινεί (χωρίς να αναγνωρίζει σαββατοκύριακο, ή ώρες γραφείο) τους διαχωροχρονικούς, ετεροπροσδιοριστικούς παράγοντες.
Ενημερώνετε άμεσα τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.
Με σεβασμό,
Φίλο σας,
Ίβαν Γιόκιτς.
Και στο Facebook έχετε πλήρες τις απαραίτητες στοιχεία.
Συνεχίζεται…
Code© 300809, 310809.

*
Before and afterwards Athena, as almost everywhere in the world, comes back the fires in California.

This text was sent in http://www.whitehouse.gov/contact/ dawning 300809.
Hello,
With the faith in the God Creator I can help in the co-ordination digital and organisational in the FEMA and locally, so that are extinguished faster and more effectively the fires in the forests in California.
It may irritate escapes in other forms of diachorochronicko gates, more near to each of one us, perhaps under the legs, perhaps in the heart!
What I guess, we can perceptive as antilipticko - perceptual, diachorochronicko, eteroprosdioristicko dysfunctions, with repercussions of incompatibility, corrosion of the factors in Thin Spherical Balances the multidimensional of Existence - Nature, that with so much wisdom has put him the God Creator.
The negligence flows - it moves (without recognizes weekend, or office time) the diachorochronicko, eteroprosdioristicka factors - coefficients.

Inform immediately the President Barack Obama.
With respect, always friend of yours,
Ivan Jokiq.
It is continue…
Code© 300809, 310809.
In Facebook you have complete the essential elements
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000110865718&ref=name#/profile.php?id=100000110865718&v=info&ref=name
Η ανάλυση: Όλη η υφήλιος ενωμένη για να «ημερεύσουμε» (μεριμνώντας για Αυτή) και συντονιστούμε με το ρυθμό της φύσης. Ο Ανθρώπινος Πολιτισμός είναι από ΑΡΧΗ του ΧΡΟΝΟΥ εκ Θεού αυτορυθμιζόμενο σύστημα. Τίποτα δεν παραγράφεται από την Συμπαντική Μνήμη», είναι ένα από τις πολλές αναλύσεις όπου υποστηρίζω και βασίζω την συνεισφορά για την πυρασφάλεια, για την έκαστη ΓΓ Πολιτική Προστασία.
http://gg2nd-press.blogspot.com/2009/08/blog-post_30.html
http://gg2nd-press.blogspot.com/2009/08/before-and-afterwards-athena-as.html
http://gg2nd-press.blogspot.com/2009/08/blog-post_31.html
http://gg2nd-press.blogspot.com/2009/08/blog-post_356.html


The analysis: The all united world in order to “pacify” (caring It) and are coordinated with the rhythm of nature. The human Civilization is from BEGINNING of the TIME from God a self-adjusting system. Nothing does not be lapsed from Universal - Symbantiki Human Memory.” is one from a lot of analyses where I support and base the contribution for the fire safety, for each General Secretariat for Civil Protection.
http://www.otenet.gr/otenet/info/systran/?media-type=html&user=anon&page=default.psml&js_pane=P-106fe2417d5-102cchttp://www.facebook.com/note.php?created&&suggest&note_id=125455399724

Pandion είπε...

2ο μήνυμα στο ίδιο κείμενο που δυσκολεύομαι να καταλάβω.

Πρέπει να ξαναδιαβάσω και το δικό μου δεν εξηγείται αλλιώς.

Φίλοι είμαι σίγουρος πως μπορείτε να γράψετε και λιγότερο δυσνόητα να "πιάσουμε" και εμείς τίποτα.

Κλείτωρ είπε...

οι χήρες μάλλον φταίνε χαχαχαχαχαχαχα

Pandion είπε...

Λές άν το άλλαζα σε χείρες, ή χοίρους να έστρωνε;

Κλείτωρ είπε...

μμμμμ ίσως. Για δοκίμασε με το όμικρον γιώτα πρώτα. Δείχνει κοντινότερο.