Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2012

E.N.D (End National Dementia)


 Τα στάδια του μεσσιανισμού.

1.Ο Μεσσίας θα έρθει και θα.....μας δώσει 600δις
2.Για να έρθει ο Μεσσίας πρέπει να.... αλλάξει το πολιτικό σύστημα
3.Υπάρχουν δυνάμεις που αντιστέκονται στο να....οπότε ο Μεσσίας δεν έρχεται
4.Πρέπει να εξαφανίσουμε τις δυνάμεις που αντιστέκονται στον ερχομό του Μεσσία.
5.Εξαφανίσαμε τις δυνάμεις που αντιστέκονταν αλλά είμαστε οι ίδιοι αμαρτωλοί και μέχρι να καθαρθούμε δεν θα έρθει ο Μεσσίας

Μετά το 3 ενδέχεται να έχουμε την κλασική εσχατολογική παραλλαγή όπου

4. Επειδή οι δυνάμεις που αντιστέκονται στον ερχομό του Μεσσία είναι πιο ισχυρές πρέπει ο κόσμος να καταστραφεί

Για την υπόθεση της END και των 600δις που αυτή δίνει για να  ξεπληρώσει δήθεν το εθνικό χρέος είχα αποφασίσει πως δεν θα ασχολιόμουν καθόλου , πέρα από κάποιους μικροσχολιασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν έβλεπα γνωστούς να ανεβάζουν άρθρα και ειδήσεις για το θέμα από κάθε περίεργο blog που έβρισκαν.

Θεωρούσα, λανθασμένα, πως δεν θέλει και πολύ μυαλό για να καταλάβει κάποιος πόσο τεράστιο ψέμα είναι κάτι τέτοιο. Όχι μόνο γιατί φιλέλληνες που θα κάναν κάτι τέτοιο έχουν εκλείψει απο την εποχή του Σίμωνα Σϊνα αλλά γιατί είναι εύκολο κάποιος να καταλάβει τι ακριβώς σημαίνει ένα τέτοιο ποσό.

600δις λοιπόν είναι περίπου το μισό ΑΕΠ της Γερμανίας της πρώτης οικονομίας στην ΕΕ και φαντάζομαι στην παγκόσμια 10άδα. 600 δις δεν είναι μαζί η αξία της Google, της Microsoft  και της IBM, και είναι και αρκετά παραπάνω από την συνολική αξία της APPLE που έχει καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ( με τους ηλίθιους που στήνονται στις ουρές για να αγοράσουν ένα iphone). Είναι τέλος διπλάσιο ή τριπλάσιο ποσό από τις περιουσίες των ανθρώπων που κοσμούν την πρώτη δεκάδα της λίστας Forbes αθροιστικά.


Οπότε λογικά σκεπτόμενος έλεγα πως δεν γίνεται normal άνθρωπος να πιστεύει πως κάτι τέτοιο είναι δυνατόν δηλαδή ιδιώτες να έχουν στην κατοχή τους και να παραχωρούν ένα τέτοιο ποσό για την διάσωση του νεοελληνικού κρατικού χρέους, όταν θα μπορούσαν να αγοράσουν τις παραπάνω εταιρίες και να ελέγχουν σε μεγάλο βαθμό τον κόσμο. Προφανώς όμως έκανα λάθος και αρκετοί υποστήριξαν την αλήθεια του επιχειρήματος αρνούμενοι μάλιστα να δεχτούν και την όποια κριτική αγκιστρωμένοι συναισθηματικά σε μια παράλογη πίστη σωτηριολογικού περιεχομένου.

Τελικά όμως αυτό που με έπεισε να ασχοληθώ με το θέμα είναι οι πρόσφατες δηλώσεις ενός εκ των πρωταγωνιστών στην υπόθεση, αρχής γενομένης με τα περίφημα χαρτιά της Τράπεζας της Ανατολής, καθηγητή κ. Θεόδωρο Καρυώτη, ο οποίος λίγο πολύ υποστήριξε πως έπεσε θύμα και το γελοίο πως "Άρχισα βέβαια σιγά σιγά να καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πάει καλά και ιδιαίτερα πρόσφατα όταν άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι πολλά μέλη ήταν οπαδοί της Χρυσής Αυγής και Δωδεκαθεϊστές."

Δηλαδή ο κύριος καθηγητής μας λέει πως η υπόθεση δεν του βρωμούσε καθόλου, μάλιστα έβαλε το ονοματάκι του και υπέγραψε στην δημιουργία της οργάνωσης αναλαμβάνοντας και την θέση του αντιπροέδρου. Τα τρίς της τράπεζας της Ανατολής, το όλο σκηνικό, τα δις διάσωσης δεν τον παραξένεψαν, κάνοντας μας να απορούμε για το επίπεδο κριτικής του σκέψης που σίγουρα δεν τιμά έναν πανεπιστημιακό, έναν άνθρωπο της θέσης του, παρά μετά από έναν ολόκληρο χρόνο άρχισε σιγά σιγά να καταλαβαίνει πως κάτι δεν πάει καλά ΕΠΕΙΔΗ όπως λέει πολλά μέλη (μέλη τίνος δεν κατάλαβα) ήταν ΟΠΑΔΟΙ της ΧΑ και Δωδεκαθειστές.

Πέραν της γελοιότητας του να προσπαθεί να δικαιολογηθεί με τέτοιον τρόπο και της προσπάθειας δημιουργίας συναισθηματικών αντανακλαστικών χρησιμοποιώντας δύο προφανώς αρνητικά για αυτόν ,ή για το κοινό όπως ο ίδιος νομίζει,  χαρακτηριστικά δείχνοντας ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά βλακείας και πέραν μιας τέτοιας γενίκευσης που είναι αρχή πραγματικού φασισμού (γιατί αντιστοίχως κάποιος θα πει "έπρεπε να το καταλάβω πως κάτι δεν πάει καλά αφού συμμετείχαν πανεπιστημιακοί)  αποφάσισα να ασχοληθώ γιατί όλα τα χαρακτηριστικά αυτής της υπόθεσης είναι χριστιανικότατα και ουχί δωδεκαθειστικά όπως βέβαια και ό ίδιος καταλήγει άθελα του λέγοντας "Δυστυχώς με καθυστέρηση τουλάχιστον ενός έτους, κατάλαβα ότι η υπόθεση θύμισε το νερό του καματερού και υπέβαλα την παραίτησή μου".Γιατί παρά την κοτσάνα που πέταξε, είναι προφανές πως η παράλογη πίστη σε θαυματουργές σωτηρίες, που περιλαμβάνουν μάλιστα χρήματα είναι πρωτεύον χαρακτηριστικό μεσσιανικής σκέψης και όχι δωδεκαθειστικής.
Η πολυθεϊστική σκέψη, για να χρησιμοποιήσουμε έναν πιο δόκιμο όρο, χαρακτηρίζεται από το συν Αθηνά και χείρα κίνει,  χαρακτηρίζεται από την προσωπική προσπάθεια, χαρακτηρίζεται επίσης από την αυτοθυσία μέχρι ηρωικού βαθμού για την προσπάθεια διάσωσης της πατρίδας και βέβαια όχι από την αναμονή αυτόκλητων μεσσιών που μπορούν να σώσουν εμάς η αυτήν χωρίς εμείς να χρειαστεί να κουνήσουμε το δαχτυλάκι μας πράγμα που θα ξεφτίλιζε και εμάς τους ίδιους.

Το άλλο που μπορώ να φανταστώ είναι πως ο κος καθηγητής δεν έχει στην πραγματικότητα ιδέα για το τι σημαίνει ο όρος δωδεκαθειστής ώς υποδηλωτικό συγκεκριμένης θρησκευτικότητας και άρα κοσμοαντίληψης και ίσως να γνώρισε εκεί στην END κάποιους αρχαιολάτρες ή Ελληνοκεντρικούς τύπου Λιακόπουλου απ' αυτούς που δίνουν και παίρνουν τα τελευταία χρόνια, γιατί αδυνατώ να πιστέψω πως θα υπήρχαν τόσοι πολυθεϊστές θύματα της εθνικής Dementia του μεσσιανισμού οι οποίοι θα πίστευαν και θα συμμετείχαν σε μια τέτοια γελοιότητα.Γιατί σε αντίθεση με τους αλλοτριωμένους από τον χριστιανισμό συμπολίτες μας που βουτηγμένοι στην εσχατολογία και τον μεσσιανισμό περιμένουν ή να καταστραφεί η χώρα ή να σωθεί με κάποιο θαύμα, από την END, από το ξανθό γένος, από τον θεό ή τους εξωγήινους, περιμένω πως οι πολυθεϊστές θα συνεχίσουν να κάνουν αυτό που πάντα έκαναν στο παρελθόν. Να πολεμούν δηλαδή με όλες τους τις δυνάμεις σε όποιον τομέα μπορεί ο καθένας, χωρίς  να περιμένουν τίποτα, μόνο και μόνο γιατί έτσι πρέπει, γιατί έτσι θα τιμήσουν τους ανθρώπους που θεωρούν προγόνους τους.

5 σχόλια:

Panos Konstantinidis είπε...

Πανδίων δεν έχεις καταλάβει ότι έχουν ανοίξει οι πύλες της βλακείας και ο κάθε ένας λέει το μακρύ και το κοντό του. Είναι και καθηγητής τρομάρα του (δε λυπάμαι αυτόν, λυπάμαι τους φοιτητές που διδάσκει).

Όσο για τους πολυθεϊστές που λες, δε νομίζω ότι μπορούν να πολεμούν πλέον. Η βλακεία είναι ανίκητη αγαπητέ.

Ανώνυμος είπε...

οι πολυθεϊστές πολεμούν πιο πολύ από πριν ότι κι αν νομίζει ο καθένας. Η διαφορά είναι ότι πια δεν καθοδηγούνται και γι αυτό τα λάθη έχουν μειωθεί δραματικά ή τουλάχιστον δεν επηρεάζουν. Ξέρουμε πολύ καλά για ποιούς δωδεκαθεϊστές λέει, είναι (πια)γνωστοί απατεώνες.
Κλείτωρ

Christos Panopoulos είπε...

@ Πάνο, ε αυτό προφανώς και το έχω υποψιαστεί, στο άλλο επέτρεψε μου προσωπικά μιλώντας να θεωρώ πως πολεμάω ακόμα (όσο και όπου μπορώ) φαντάζομαι το ίδιο θα κάνουν και άλλοι πιθανότατα και πολύ καλύτερα απο μένα.
@ Κλείτωρ, (καλά είσαι;)
'Οπως έγραψα δεν παρακολούθησα καθόλου την υπόθεση καθώς μου φάνηκε εξ' αρχής αρκούντως γελοία οπότε δεν γνωρίζω αν υπήρχαν όντως γνωστοί απατεώνες υπό τον οποιοδήποτε τίτλο.

Ανώνυμος είπε...

(διάγω ευτυχώς)
http://www.oikoumenismos.gr/end.html

Κλείτωρ

καλλίμαχος είπε...

Κλείτωρ, ποιοί είναι "γνωστοί απατεώνες" από τον σύνδεσμο που παρέθεσες;