Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Απάντηση σε άρθρο του defencenet για δήθεν "πόλεμο" έναντι των χριστιανών.

Το παρακάτω εστάλει στους υπευθύνους της σελίδας defencenet η οποία προ ολίγων ημερών αποφάσισε να βάλει μια φωτογραφία από τελετή της κοινότητας στο αναφερόμενο άρθρο της. Το αναρτώ και εδώ για να υπάρχει μια έστω σύντομη αναφορά καθώς πολλές άλλες ιστοσελίδες ακρίτως αναπαράγουν το ίδιο απαράδεκτο κείμενο.

 Σχετικά με το απαράδεκτο και ποινικά κολάσιμο άρθρο που δημοσιεύσατε με τίτλο: "Ρωσικός Τύπος: Οι Νεοπαγανιστές σχεδιάζουν «πόλεμο» εναντίον των Χριστιανών στην Ελλάδα"

Προ ολίγων ημερών ενημερωθήκαμε πως κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, αναδημοσιευμένο από αρκετές ιστοσελίδες αμφιβόλου ποιότητας, άρθρο με τον παραπάνω τίτλο, το οποίο φέρει φωτογραφία από ελληνική ιεροπραξία της Λατρευτικής Κοινότητας “Λάβρυς” (http://www.labrys.gr/) κατά την διάρκεια της γνωστής πανδήμου εορτής των "Προμηθείων" στον Όλυμπο, και στην οποία απεικονίζονται μέλη της κοινότητας και εγώ προσωπικά. Τελών πρόεδρος της εν λόγω κοινότητος οφείλω να διαμαρτυρηθώ γιατί, ο δημιουργός του απαράδεκτου - από δημοσιογραφική άποψη και όχι μόνο- κειμένου προσπαθεί να μας ταυτίσει με παράνομες ενέργειες οι οποίες υπονοούνται από τον τίτλο επικαλούμενος δήθεν δημοσίευμα Ρωσικού τύπου. Και επεξηγώ αναλυτικότερα:
Καταρχάς, η ρωσική ιστοσελίδα (http://www.pravoslavie.ru/english/87877.htm) απλά αναπαράγει το τι περιέχεται σε κείμενο της «ιεράς μητρόπολης Πειραιώς» και συγκεκριμένα του γνωστού «γραφείου επί των αιρέσεων και των παραθρησκειών» (http://www.impantokratoros.gr/7E8771CC.el.aspx), το οποίο όπως καταλαβαίνει ο κάθε καλόπιστος άνθρωπος δεν είναι παρά η σύγχρονη επιβίωση μιας μορφής ιεράς εξέτασης και το προπαγανδιστικό και επιθετικό όργανο της Ελληνικής ορθοδόξου εκκλησίας έναντι του οποιουδήποτε θεωρεί αυτή ως «εχθρού» και δεν κάνει η ίδια κάποια έρευνα ή σχολιασμό για δήθεν «πόλεμο», όπως αφήνει να εννοηθεί ο τίτλος. Το γραφείο αυτό δε τα τελευταία χρόνια και σε τακτά διαστήματα εξαπολύει παρόμοιες επιθέσεις κατά παντός «ενοχλητικού», χρησιμοποιώντας απίστευτα ψέματα, και ανακριβείες, εκτοξεύοντας ύβρεις και λάσπη, με μόνο σκοπό να συσπειρώσει ένα ήδη κατακερματισμένο «ποίμνιο», αφού ουδείς λογικός άνθρωπος δέχεται αυτά που γράφονται.
Στην προκειμένη περίπτωση, οι συντάκτες του κειμένου της μητρόπολης, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν την προ ενός μηνός είδηση για μια ομάδα πέντε αμφιβόλου νοητικής κατάστασης ατόμων που τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό σε άγαλμα στην Καλαμάτα, τους οποίους συγκεκριμένη μερίδα του τύπου επίσης με απαράδεκτο τρόπο αποφάσισε να χαρακτηρίσει «δωδεκαθεϊστές» γιατί δήθεν ανήκαν σε μια «πασίγνωστη νεοπαγανιστική ομάδα Ε», ώστε να επιτεθεί χρησιμοποιώντας τον γενικόλογο όρο «νεοπαγανιστές» στον οιονδήποτε μπορεί να θεωρηθεί ως τέτοιος από το ποίμνιο η την κοινωνία. Φυσικά εμείς, οι εικονιζόμενοι στην φωτογραφία που δημοσιεύσατε, άνθρωποι που ακολουθούμε τα σεβάσματα των προγόνων μας, δηλαδή την παραδοσιακή Ελληνική πολυθεϊστική θρησκεία, δεν αυτοχαρακτηριζόμαστε ούτε ως «δωδεκαθεϊστές», ούτε ως «νεοπαγανιστές». Προφανώς όμως η επίθεση του γραφείου επι των αιρέσεων στοχεύει και εμάς πράγμα που επιβεβαιώνεται από την είτε σκόπιμη, είτε αφελή χρήση φωτογραφιών τελετών μας στην σελίδα σας, ενώ αντιθέτως ο ρωσικός τύπος, τον οποίο δήθεν επικαλείστε για τον κατά φαντασία «πόλεμο», έχει στο κείμενο του, ως όφειλε, φωτογραφία χριστιανού ορθόδοξου ιερέως, αφού αυτοί τα γράψανε αυτά. 
Σε κάθε περίπτωση, η αυτονόητη δημοσιογραφική έρευνα θα αποδείκνυε πως δεν υπάρχει κάποια «ομάδα Ε», «δωδεκαθειστών» ή «νεοπαγανιστών», η οποία να έχει σχέση με την πατρογονική μας θρησκεία. Πρόκειται μάλιστα για μια τύπου new age θεωρία επιστημονικής φαντασίας, κατάλληλη μόνο για οπαδούς τηλεβιβλιοπώλων, η οποία καλλιεργήθηκε προ δεκαετιών από κάποιους συγγραφείς και προσωπικά χαρακτηρίζω, θεωρώντας πως και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολυθεϊστών , αν την γνωρίζουν, ομοίως θα χαρακτήριζαν (όπως πολλάκις έχει συμβεί στο παρελθόν), τουλάχιστον ως αποτέλεσμα εγκεφαλικής βλάβης. 
Η αυτονόητη και ελάχιστης σοβαρότητας δημοσιογραφική έρευνα θα απαιτούσε επίσης να ερωτηθούμε και εμείς για το κατά πόσον όντως πρεσβεύουμε αυτά που μας καταλογίζει το προπαγανδιστικό γραφείο της ορθοδόξου εκκλησίας, τα οποία φυσικά αρνούμαστε. Τα ερμηνεύουμε μάλιστα ως προσπάθεια δημιουργίας κλίματος μίσους και αντιπαλότητας έναντι ημών με βασικό σκοπό να κρατά τρομοκρατημένο και υπό έλεγχο το ποίμνιο της, ή όποιον δέχεται αβασάνιστα ότι του λένε. Ακόμα χειρότερα, θεωρούμε πως ενδεχομένως να πρόκειται για οργανωμένη προπαγάνδα εκ μέρους της εκκλησίας, προκειμένου να εμποδίσει την προσπάθεια της κοινότητας μας να αποκτήσει μια αναγνωρισμένη από το κράτος θρησκευτική μορφή (σχετικά με το νόμο 4301 για την «οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων και των ενώσεών τους στην Ελλάδα» : http://religion.labrys.gr/ ), συνεχίζοντας το μισαλλόδοξο και φανατικό έργο της, 1500 περίπου χρόνια μετά τους διωγμούς των Βυζαντινών αυτοκρατόρων και της αυτής «εκκλησίας» έναντι της παραδοσιακής θρησκείας αυτού του ευλογημένου τόπου. 
Θεωρώντας πως ο ρόλος της δημοσιογραφίας είναι να ερευνά και να βγάζει από την αφάνεια την αλήθεια, καθώς και να ελέγχει την οποιαδήποτε εξουσία, η οποία με δόλιους τρόπους προσπαθεί να διατηρήσει την ισχύ της εκμεταλλευόμενη την αφέλεια ή άγνοια μεγάλης μερίδας των συνανθρώπων μας, σας καλώ εφόσον δεν θέλετε να γίνεστε νεροκουβαλητές των ανωτέρω, να ανακαλέσετε. Επίσης επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματος μου για την διαστρέβλωση της αλήθειας και την συσχέτιση μου μέσω της χρήσης φωτογραφίας στην οποία απεικονίζομαι με θέματα τα οποία, όχι μόνο με θίγουν ως άνθρωπο, καθώς η παιδεία μου και η δημόσια ζωή μου μέχρι στιγμής προβάλουν τις εντελώς αντίθετες αξίες, αλλά και τα οποία ενδέχεται να αποβούν επικίνδυνα για το πρόσωπο μου αν κάποιοι ευεπηρέαστοι από τέτοια άρθρα, αφυείς «στρατιώτες του χριστού» αποφασίσουν να κάνουν κάτι έναντι αυτών που απειλούν με δήθεν «πόλεμο» την αγαπημένη τους «εκκλησία» και πίστη, βάση μιας φωτογραφίας.

Με "ειρηνικούς" χαιρετισμούς Χρήστος Πανδίων Πανόπουλος.

2 σχόλια:

Ἀριστοκλῆς είπε...

Ὑπόβαλε μήνυσιν, ὅπως τὸ ΥΣΕΕ ἐναντίον τοῦ ΑΝΤ1.

https://www.youtube.com/watch?v=fA3IGLjqR-U

Πανδιων είπε...

Αν ήταν κάποιο αντίστοιχο μέσο ίσως το σκεφτόμουν, για τα τέτοιου τύπου σαιτ δεν ξέρω αν αξίζει το κόπο έτσι ανώνυμο και χύμα όπως είναι. Φαντάζομαι στον ΑΝΤ1 είχαν καταθέσει αγωγή και όχι μήνυση, η οποία λύθηκε με συμφωνία να παιχτεί θετικό ρεπορτάζ και να αποκατασταθεί η αλήθεια.