Πέμπτη, 14 Μαΐου 2009

Έριν "ευσεβώς" λατρεύσαντες

Δια στενής οδού ώδευεν Ηρακλής. Μήλω δε τι όμοιον κατά γής καθήμενον ιδών επειράτο τω ροπάλω συντρίβειν. Το δε [μάλλον] διπλούν από της ψαύσεως του ροπάλου εγένετο. Ο δε μάλλον τω ροπάλω και αύθις έπαιε. Το δ' εις μέγεθος αρθέν την οδόν τούτο απέφραξε. ο δε ρίψας το ρόπαλον ίστατο εκπληττόμενος. Αθηνά δε τούτον ίδουσα έφη· Ώ Ηράκλεις, παύσαι θαυμάζων· το γαρ νυν την απορίαν σοι προξενήσαν η φιλονεικία και έρις εστίν. Αν ούν τις ταύτην οίαν εύρεν αφήση, επί μικρού μένει· αν δε μάχεσθαι θέλη προς ταύτην, ούτως εκ μικρού οίδει και εις μέγα προέρχεται. . "Αίσωπος"

Αφιερωμένο με λύπη σε αυτούς που τρέφονται με έριδα για να μεγαλώσουν. Οι υπόλοιποι απλά να θυμούνται όσο και αν εξοργίζονται πως Ο Ηρακλής δεν πρέπει να σηκώνει το ρόπαλο προς αυτούς τους δύστυχους.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Pandion είπε...

Τα δύο προηγούμενα με "παρρησία" ανώνυμα σχόλια σβήστηκαν, αφού για την επίλυση των όποιων ψυχολογικών προβλημάτων υπάρχουν οι ειδικοί επιστήμονες, κάτι που εγώ δεν είμαι.
Συγγνώμη αλλά δεν μπορώ να σας βοηθήσω.

Αίσωπος είπε...

Κάθε ένας από εμάς έχει δύο ασκιά, το ένα μπροστά και το άλλο πίσω. Κι αυτό που είναι μπροστά, είναι γεμάτο με τα ελαττώματα των άλλων, ενώ αυτό που είναι πίσω με τα δικά μας.

Pandion είπε...

Ταιριαστό και αυτό το Αισωπικό.
Είναι γεγονός πως εύκολα βρίσκουμε λάθη στους άλλους και δύσκολα σε εμάς.
Διάβασε και το νέο κείμενο που ανέβασα http://megaseniautos.blogspot.com/2009/05/blog-post_15.html που σχετίζεται άμεσα με αυτό που έγραψες.

Βέβαια γι' αυτό οι σοφοί όλων των εποχών όλων των πολιτισμών λένε να κοιτάμε μέσα μας, και τα ολοκληρωτικά συστήματα πάντα δείχνουν πρός εξωτερικούς εχθρούς ( και αν δεν έχουν κατασκευάζουν )

Ανώνυμος είπε...

情趣用品,情趣,情趣用品,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片