Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Έριν "ευσεβώς" λατρεύσαντες

Δια στενής οδού ώδευεν Ηρακλής. Μήλω δε τι όμοιον κατά γής καθήμενον ιδών επειράτο τω ροπάλω συντρίβειν. Το δε [μάλλον] διπλούν από της ψαύσεως του ροπάλου εγένετο. Ο δε μάλλον τω ροπάλω και αύθις έπαιε. Το δ' εις μέγεθος αρθέν την οδόν τούτο απέφραξε. ο δε ρίψας το ρόπαλον ίστατο εκπληττόμενος. Αθηνά δε τούτον ίδουσα έφη· Ώ Ηράκλεις, παύσαι θαυμάζων· το γαρ νυν την απορίαν σοι προξενήσαν η φιλονεικία και έρις εστίν. Αν ούν τις ταύτην οίαν εύρεν αφήση, επί μικρού μένει· αν δε μάχεσθαι θέλη προς ταύτην, ούτως εκ μικρού οίδει και εις μέγα προέρχεται. . "Αίσωπος"

Αφιερωμένο με λύπη σε αυτούς που τρέφονται με έριδα για να μεγαλώσουν. Οι υπόλοιποι απλά να θυμούνται όσο και αν εξοργίζονται πως Ο Ηρακλής δεν πρέπει να σηκώνει το ρόπαλο προς αυτούς τους δύστυχους.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Πανδιων είπε...

Τα δύο προηγούμενα με "παρρησία" ανώνυμα σχόλια σβήστηκαν, αφού για την επίλυση των όποιων ψυχολογικών προβλημάτων υπάρχουν οι ειδικοί επιστήμονες, κάτι που εγώ δεν είμαι.
Συγγνώμη αλλά δεν μπορώ να σας βοηθήσω.

Αίσωπος είπε...

Κάθε ένας από εμάς έχει δύο ασκιά, το ένα μπροστά και το άλλο πίσω. Κι αυτό που είναι μπροστά, είναι γεμάτο με τα ελαττώματα των άλλων, ενώ αυτό που είναι πίσω με τα δικά μας.

Πανδιων είπε...

Ταιριαστό και αυτό το Αισωπικό.
Είναι γεγονός πως εύκολα βρίσκουμε λάθη στους άλλους και δύσκολα σε εμάς.
Διάβασε και το νέο κείμενο που ανέβασα http://megaseniautos.blogspot.com/2009/05/blog-post_15.html που σχετίζεται άμεσα με αυτό που έγραψες.

Βέβαια γι' αυτό οι σοφοί όλων των εποχών όλων των πολιτισμών λένε να κοιτάμε μέσα μας, και τα ολοκληρωτικά συστήματα πάντα δείχνουν πρός εξωτερικούς εχθρούς ( και αν δεν έχουν κατασκευάζουν )